duminică, 18 decembrie 2011

Recenzie


Memoriile unei gheise


Ce este o gheisa? Un obiect al dorintei. O opera de arta in miscare. Un actor, un artizan, un entertainer, dupa traditia japoneza. Un tip uman la granita cliseului cultural, imposibil de redat in categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care poseda, in cea mai inalta masura, rafinamentul artelor lumesti.

Chiyo, o fata dintr-un sat de pescari, este vanduta unei okiya pentru a fi initiata in artele gheiselor. Ritualurile seductiei sunt nenumarate, intr-o lume al carei esafodaj se sprijina pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate, pe licitarea virginitatii unei adolescente sau pe teserea unei intrigi de budoar. Sayuri, pe numele ei de gheisa, ajunge sa stapaneasca destine, sa detina secrete si sa construiasca un imperiu al erotismului ritualic.

Un comentariu:

  1. Din descrierea ta ma face sa-mi doresc sa citesc aceasta carte:D.Sper sa fac rost de ea cat de curand,pare frumoasa.N-am apucat sa vad nici filmul inca,desi am avut sansa -_-.Dar,as prefera intai cartea,apoi filmul:D.De multe ori cartiile sunt muuuuult mai superbe decat filmele:).

    RăspundețiȘtergere