vineri, 13 decembrie 2013

De cele mai multe ori ...


De cele mai multe ori nu deschidem ochii suficient, nu rostim cuvinte la momentul potrivit și nu facem gesturi "interzise". De cele mai multe ori trecem pe aceeași stradă zi de zi fără a observa micile buticuri, pavajul decolorat ori măreția arborilor înfloriți.
De cele mai multe ori uităm să fim fericiți, să zâmbim ori pur și simplu să surâdem...
Și doar cu câteva picături din licoarea neagră și amăruie ce-ți alintă buzele poți contempla la miile de motive ce te fac să zâmbești, să râzi.

oameni, păsări, amintiri, locuri, senzații, cărți, fructe...ori câteva cubulețe de ciocolată.

De cele mai multe ori surâd inevitabil. Fie că privesc aiurea pe geam fie că mă întâlnesc întâmplător cu cineva din orașul natal, surâd. Fiecare fulg de nea căzut pe nasul meu rece  provoacă gurii mele un adevarat zâmbet.
Iar ochii albaștrii, naivi și atât de sinceri în gesturi și cuvinte ma învăluie într-un rânjet copilăresc.De puțin timp am descoperit aroma mării.... sunt atât de îndragostită de zbuciumul apei , de lovituri valurilor , ne nisipul aspru și fin, de mirosul sărat, de apusurile și rânduri leneș scrise . Marea e o altă lumea...un alt univers , o altă poveste cu multe vise și atingeri.
Pătimașă, iubitoare și erotică instigă la lucruri interzise, și clipe de fericire absolută. Marea...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu